«

»

Spara pengar med att byta elbolag

För att kunna spara mer pengar och genom detta få högre ränta är det viktigt att hålla koll på sina kostnader. Vi kommer därför skriva mycket om hur du kan spara och tjäna pengar så att ditt sparkapital blir större och växer snabbare.

El är idag en ganska stor kostnad för ett hushåll och det gäller att hålla koll på den på bästa sätt. Det finns många olika elbolag som erbjuder olika priser och erbjudanden så det gäller att försöka jämföra dom på bästa sätt. Detta kan så klart bli ganska svårt då elbolaget har många olika avgifter och därför kan det vara en idé att låta olika jämförelse företag jämföra elavtal hos en mängd olika elbolag åt dig. Sedan är det bara att välja det bolag som du tycker passar bäst för dig och ditt hushåll.

Men det räcker inte med att bara byta elavtal du kan även göra en mängd saker i ditt eget hus som sparar dig pengar och jag listar här nedan ett antal.

1. Koppla din hemelektronik till elgrendosor som har en strömbrytare. När du inte använder dina apparater eller innan du går och lägger dig stänger du av all el med hjälp av strömbrytaren i grendosan och på detta sätt kommer du att spara in en slant på lång sikt. Praktiskt all hemelektronik drar en liten mängd el när de är i Stand-by läge detta då de inte är helt avstängda utan väntar på kommandot att starta igen. Med hjälp av grendosan med strömbrytare behöver du inte längre ta bort kablar under kvällen – tryck bara på strömbrytaren så går det inte längre någon el till din hemelektronik. Det handlar inte om så mycket pengar per dag men per år kommer det ändå vara en större slant som sparas in.

2. Byt ut dina gamla glödlampor mot nya och moderna LED-lampor och lågenergilampor. Dessa lampor håller längre och drar mycket mindre ström och i längden kommer du att spara mycket pengar och spara in på miljön.

3. När du lämnar ett rum är det en fördel att alltid släcka efter sig. Du behöver ju inte ha lamporna tända om du ändå inte är i rummet.

4. Många gånger händer det att man låter TV:n vara på trots att man har lämnat rummet för att kanske äta middag, fixa något eller ta en promenad. Tanken är kanske att man kommer ju ändå tillbaks snart så det är ju onödigt att stänga av TV:en. Detta måste vi försöka ändra på och se till att alltid stänga TV:en när du lämnar rummet under mer än 5 minuter. I det långa loppet kommer du att tjäna in en nätt summa pengar.

Detta har varit lite tips på hur du kan spara pengar på att ändra ditt elavtal och / eller byta elbolag samt vad du själv kan göra för att sänka dina elkostnader. Skriv gärna en kommentar om du har några andra tips på hur man kan sänka sina elkostnader.

Kommentera