«

Toborrow.com – Låna ut till företag

Sparräntan som de flesta bankerna erbjuder oss idag är så otroligt låg att det ibland känns som att det är onödigt att ens spara sina pengar på sparkonton. Som tur är finns det flera olika finansbolag som erbjuder hög sparränta att välja mellan och dessa hittar du i vår lista med Sveriges olika sparkonton.

Det finns dock en uppsjö av andra sparformer som kan ge dig en klart högre avkastning än vad ett bankkonto kan ge och ett exempel är Toborrow.com. Toborrow är en handelsplats där du lånar ut pengar till olika företag och räntan bestäms efter en budgivning där de som erbjuder lägst ränta får låna ut till företaget.

Du kan idag få upp till 15% ränta men den vanligaste nivån ligger mellan 7 och 12% ränta. Ju högre ränta desto större risk brukar vara ett vanligt ledord och detta gäller självklart även här. På deras hemsida får du dock utförlig information från varje företag inklusive kreditprövning från UC. Läs igen allt noggrant innan du bestämmer dig för en investering och som vanligt gäller det att fördela din risk på ex. 3-5 olika företag.

Då det är budgivning som gäller går det inte att säga vilken ränta du kommer att få så det första du måste fråga dig själv är vilken nivå du vill lägga dig. Lägg sedan ett bud och vänta och se om du lyckas vinna budet. Skulle du inte vinna budet är det bara att leta upp andra företag och börja om från början.